palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat designmárkák számára nemzetközi szakvásáron való megjelenésre

Magyar Divat & Design Ügynökség az év eleji sikeres megjelenést követően ismét szereplési lehetőséget kínál a nemzetközi piacra lépés előtt álló designmárkák számára a 2021-es Maison&Objet lakberendezési szakvásáron Párizsban, a design fővárosában. A felhívás azokat a piacérett designmárkákat célozza, amelyek külföldi terjeszkedésben gondolkodnak és készen állnak arra, hogy a külföldi nagyközönség előtt is bemutatkozhassanak. A szakmai zsűri által kiválasztott designerek mérföldkövet érhetnek el a nemzetközi piacra lépésük tekintetében és külföldi eladásaik növelésében.

A Magyar Divat & Design Ügynökség egyik fő célja a divat– és designipari termékek exportnövelésének előmozdítása. Célja hatékonyan segíteni a magyar tervezők termékeinek külföldi piacra lépését, többek között azáltal, hogy nemzetközi kereskedelmi kiállításokon és designvásárokon biztosítja megjelenésüket.
Nemzetközi tapasztalatok támasztják alá, hogy a külföldi, rangos eseményeken való többszöri megjelenés támogatja a globális piacokon való érvényesülést, valamint kiemelkedő szerepe van az országimázs erősítésében is. A designágazat sajátosságait figyelembe véve Magyarország egyedisége az élő és folyamatos iparművészeti és formatervezői hagyományokban, a kreatív attitűd értékként való felismerésében rejlik.
Ennek jegyében a Magyar Divat & Design Ügynökség nyílt pályázatot hirdet a Párizsban 2021. január 22-26. közt megrendezésre kerülő Maison & Objet nemzetközi lakberendezési kiállítás magyar standján való részvételre.

Ágazati cél
Az MDDÜ felismerve a hazai designiparban rejlő kreatív és üzleti potenciált, – amely az ágazat erőteljes kulturális, gazdasági és társadalmi beágyazottságából ered – nyílt pályázatot hirdet, melynek célja, hogy a magyar designmárkák szakmai és üzleti sikereit előmozdítsa, illetve hosszú távon fenntartsa a hazai és a nemzetközi piacokon is. A legerősebb kreatív potenciállal rendelkező magyar designmárkák fejlesztése és jövőbeli eredményei már rövid- és középtávon is képesek hozzájárulni a hazai kreatív ipar teljesítményének növekedéséhez, ezáltal pedig
Magyarország és Budapest nemzetközi designipari pozíciójának megerősítéséhez.

A PÁLYÁZAT CÉLJA
A Párizsban évente kétszer – januárban és szeptemberben – megrendezett egyik legnívósabb, újdonságokra épülő iparági rendezvényen mintegy 50 országból több ezer kiállító mutatja be a bútorait és lakberendezési kiegészítőit. A nemzetközi kiállítók között találunk független tervezőket, befutott, nagy múltú cégeket és gyárakat, valamint olyan nemzeti standokat is, ahol egységes szervezésben, közös helyszínen, válogatottan jelennek meg az ország tervezői, képet adva annak kortárs tárgykultúrájáról.
A pályázat célja, hogy olyan közép- és érett stádiumú designvállalkozások, formatervezők kapjanak lehetőséget a bemutatkozásra, melyek képesek az önálló, egységes, minőségi megjelenésre nemzetközi színtéren, ellátói láncuk és gyártói kapacitásuk pedig ki tud elégíteni magasabb számú megrendelést is.

Rendelkezésre álló forrás:
A felhívás keretösszege 90 000 000 Ft, amely a kiállításon való megjelenéshez kapcsolódó standbérleti díj, utazási- és szállás, valamint marketingköltségek fedezetére szolgál.

A PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

A pályázaton való részvételhez az alábbi feltételeknek kell egyidejűleg teljesülnie:

 • egyéni vállalkozóként, vagy gazdasági társaságként bejegyzett designer, formatervező, vagy designstúdió
 • a pályázónak rendelkeznie kell legalább két, egymástól különböző, jelentkezés pillanatában is gyártható termékkel, vagy termékcsaláddal az alábbi kategóriák valamelyikében:
  • bútor
  • villamos világítóeszköz
  • textiltermék (kivéve: ruházat, kiegészítő)
  • szőnyeg
  • egyéb beton-, gipsz-, cement- és kőtermék
  • háztartási kerámia
  • öblösüveg
  • egyéb műanyag termék
 • két lezárt üzleti év megléte
 • gyártói kapacitás megléte
 • működő, aktív weboldal (angol nyelven is)

JELENTKEZÉSI DOKUMENTUMOK
A pályázó feladata az alábbi tartalomnak megfelelő dokumentumok (Pályamű) PDF formátumban történő benyújtása:

 • márkakoncepció leírás (márka benchmarkok, célpiac) – terjedelem: legfeljebb 2 oldal
 • termékpaletta, termékcsaládok bemutatása (képek és leírás) kitérve arra, hogy a termék milyen stádiumban van – terjedelem: legfeljebb 10 oldal:
  • tervszintű
  • szériaérett
  • prototípus
  • egyedi gyártású
  • széria gyártott termék
 • a márka tervezőjének/tervezőinek szakmai portfóliója
 • a márka minimum 2 üzleti évre vonatkozó üzleti tervének vázlata, amelynek tartalmaznia kell:
  • a márka eddig elért eredményeinek bemutatását – terjedelem: legfeljebb 2 oldal
  • nemzetközi piaci marketing- és értékesítési tervét – terjedelem: legfeljebb 2 oldal
  • termékek anyagköltségeinek és értékesítési árának meghatározását – terjedelem: legfeljebb 2 oldal

A PÁLYÁZAT MENETE
Pályázók köre, részvétel feltételei: A pályázaton designerek, formatervezők, vagy designstúdiók vehetnek részt, azzal a megkötéssel, hogy a Pályázat benyújtására a designmárkához szorosan kapcsolódó (tervező, tulajdonos, alkotói közösség) tagok minden esetben kizárólag közösen jogosultak.
A Pályázó a pályázata benyújtásával a pályázati kiírás feltételeit magára nézve kötelezőnek ismeri el és kijelenti, hogy az 5.1. pontban meghatározott kizáró okok egyike sem áll fenn vele szemben.

Kérdések és válaszok
Kiíró lehetőséget biztosít a pályázók részére a pályázati felhívással kapcsolatosan felmerülő kérdéseik elküldésére a design@hfda.hu elektronikus levelezési címre (tárgymezőben feltüntetve: Maison & Objet 2021).
Kiíró a beérkezett kérdésekre legkésőbb 5 munkanapon belül válaszol.

Letölthető dokumentum

Pályázat designmárkák megjelenésére

A pályázat benyújtása:
A Pályázat benyújtásának határideje: 2020. szeptember 13. éjfélig
Eredményhirdetés: 2020. október 13.
Kiállítási időszak: 2021. január 22-26., Párizs, Franciaország

A beadott Pályamű (4.pontban meghatározott dokumentumok együttesen) kötelező mellékletei:
1. számú melléklet: De minimis nyilatkozat
2. számú melléklet: Átláthatósági és összeférhetetlenségi nyilatkozat
3. számú melléklet: Pályázati nyilatkozat
4. számú melléklet: Titoktartási nyilatkozat

A pályázat leadása design@hfda.hu e-mail címre (tárgymezőben feltüntetve: Maison & Objet 2021) megküldött Pályaművek és ahhoz kapcsolódó mellékletek és/vagy a Pályázó által létrehozott internetes tárhely elérés megadása útján történik. A tárhelyről Kiíró 3 munkanapon belül letölti a pályázati anyagot, és a megküldött/ letöltött Pályaművek megnyithatóságáról, olvashatóságáról 5 munkanapon belül e-mail útján visszajelez a Pályázó részére.
A pályázati anyag határidőn belül történő benyújtása Pályázó felelőssége.