palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A tánc nekem rajz- és film pályázat

A Nemzeti Táncszínház rajz és kisfilm pályázata. Tíz éves születésnapját ünnepli idén a Nemzeti Táncszínház. Sikeres éveket tudhatunk magunk mögött, amelyet a családos nézőinknek, gyerekeknek is köszönhetünk. E jubileumi születésnap alkalmából rajzpályázatot hirdetünk: szeretnénk a gyermekek tánchoz, táncelőadáshoz kapcsolódó élményét jobban megismerni, és meríteni a képzelőerő, a kreativitás, a rajzolt vagy festett alkotás csak rájuk – gyermekekre – jellemző gazdagságából. A nagyobbak kamerát is ragadhatnak, hogy mozgóképen mutassák meg mindazt a csodát, amit a tánc, mint mozgásforma nyújt számukra.

Mit jelent Neked a tánc?  Táncszínház, táncegyüttesek, táncelőadások? Néptánc, balett, modern tánc? A Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft. Gyermekrajz- és kisfilm pályázatot hirdet  „A tánc nekem…” címmel óvodás csoportok és általános iskolák osztályai számára, országos szinten, összesen 4 korcsoportban. Minden esetben a tényleges óvodai csoportba és iskolai osztályba tartozás kerül figyelembevételre, a pályázó életkora nem.

Korcsoportok

  • 1. korcsoport: nagycsoportos óvodások
  • 2. korcsoport: 1 – 2. osztályos tanulók
  • 3. korcsoport: 3 – 5. osztályos tanulók
  • 4. korcsoport: 6 – 8. osztályos tanulók

 Formai követelmények: A pályamunkáknak a címben jelzett témát – A tánc nekem…– kell megjeleníteni. Ennek a témának a központi eleme a táncélmény, ami lehet színházi előadás, táncelőadás, filmes élmény, mese vagy táncprodukció. Lehet egy kedvenc mesefigura is, aki köthető a tánchoz a mese történetében. A tánc műfaja szabadon választható; lehet néptánc, balett, modern tánc, társastánc, street dance, flamenco, tangó, hastánc és egyéb táncok. Az egyedüli kikötés: a tánctól, mint témától eltérni nem lehet, így a tánchoz nem köthető pályamű befogadását a zsűri visszautasíthatja.

A rajzokat postai úton a 1014 Budapest, Színház utca 1-3. kérjük beküldeni.

A pályamunka hátoldalán fel kell tüntetni az alkotás címét, a beküldő csoport/osztály nevét, címét, a korcsoportot és a kapcsolattartót.  A pályázatra beküldhető rajzok legkisebb mérete az A4 formátum, a legnagyobb méret 70 x 100 (100 x 70) cm. Az alkotás lehet rajz, festmény, készülhet zsírkrétával, pasztellkrétával, filctollal, temperával vagy vízfestékkel. A beküldendő pályaművek kötelező melléklete a pontosan kitöltött és a pályázati anyaghoz csatolt JELENTKEZÉSI LAP.

 Azok az általános iskolai osztályok, akik szívesen mutatják meg mozgóképen, hogy mit jelent számukra a tánc, az együttlét és a mozgás öröme, maximum 2 perc hosszúságú kisfilmjeiket DVD hordozón is megküldhetik. Címünk: 1014 Budapest, Színház utca 1-3. A beküldendő kisfilmek kötelező melléklete a pontosan kitöltött és a pályázati anyaghoz csatolt JELENTKEZÉSI LAP

Letölthető dokumentum

JELENTKEZÉSI LAP

Szeretnénk, ha minél több bátor, kísérletező kedvről tanúskodó munkát kapnánk, amelyek ábrázolásmódban, vagy technikában a megszokottól eltérő módon idézik a tánc vagy táncelőadás élményét.

Egyéb alkotásokkal pályázni nem lehet. Minden pályázó óvodai csoporttól vagy iskolai osztálytól egy –egy pályaművet fogadunk el kategóriánként. Rajz és egy maximum 2 perc hosszúságú kisfilm.

A beérkezett pályaművek a Nemzeti Táncszínház tulajdonába kerülnek.

A rajzokat és a kisfilmeket, a Nemzeti Táncszínház által felkért táncművészekből, képzőművészekből és filmművészekből  álló szakmai zsűri minősíti 2011. november 14 –  27. között.

A pályaművek beérkezési határideje 2011. november 13.

Díjazás: A szakmai zsűri az első körben az összes befogadott pályaműből kiválasztja azokat a rajzokat és kisfilmeket, amelyek felkerülnek a Nemzeti Táncszínház weboldalára és facebook oldalára. Második körben a meghirdetett kategóriákon belül a zsűri kiválasztja a díjazandó műveket. A zsűrivel párhuzamosan a nézők is véleményezhetik a pályaműveket a színház facebook oldalán A nyertes rajzok és kisfilmek láthatóak lesznek a színház weboldalán, facebook oldalán és bemutatásra kerülnek a Nemzeti Táncszínház galériájában kihelyezett monitoron.

A zsűri döntése, a díjazásban – elismerésben részesülők névsora a www.tancszinhaz.hu honlapon kerül közzétételre, legkésőbb 2011. december 10-ig.

A rajzpályázattal kapcsolatos hírek, értesítések figyelése a Nemzeti Táncszínház weboldalán a pályázók feladata!

Nyeremények:

Nemzeti Táncszínház – A pályázat nyertesei rész vehetnek a Nemzeti Táncszínház díjátadással egybekötött táncelőadásán, valamint ezt követően betekinthetnek a kulisszák mögé és találkozhatnak a fellépő művészekkel is

Hadtörténeti Múzeum – A nyertes csapatok ellátogathatnak a Hadtörténeti Múzeumba, ahol az első helyezettek még  egy különleges fegyverbemutatón is részt vehetnek

Elevenpark Kft. –  A 4000 mn2-es kalandparkban egy fergeteges napot tölthetnek el a győztes csapatok

Kreatív Hobby 2001. Kft. –  A nyertesek  kreatív foglalkozáson vehetnek részt és mindazt amit közösen készítenek, haza is vihetik

Libri Könyvkereskedelmi Kft. – 12 db könyvcsomag

Csodaceruza Gyermekkönyvkiadó –  40 db Csodaceruza gyermekirodalmi folyóirat, 20 db Samu mesekönyv, 10 db Guriga mesekönyv, 15 db Kis ló mesekönyv

Parentia.hu – különféle kedvezményekre jogosító Parentia hűségkártyákat

Web: http://tancszinhaz.hu/