Art Para Fesztivál Plakátpályázat

pecs2010Az Itthon Európában a Művészetért Alapítvány (ny.sz.: 4733) nyílt plakátpályázatot hirdet! A pályázatot a felsőoktatási művészeti intézmények hallgatói valamint rajztanárok számára írja ki az Alapítvány a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségével együttműködve. Az elkészítendő plakát célja, hogy a – Pécs 2010. Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében – Pécsett 2010. szeptember 18-19-én megrendezésre kerülő Art Para Fesztivál kulturális és művészeti programjairól tájékoztassa a látogatókat.


A plakát a rendezvény pécsi helyszínére készül. A plakátnak tükröznie kell Pécs – Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat arculatát. A nemzetközi Art Para Fesztivál célja, hogy a fogyatékossággal élő művészek, művészcsoportok világszínvonalú művészeti kulturális produkcióit megismertesse a nagyközönséggel.

Az Alapítvány civil szervezetként segíti az Art Para Fesztivál PR és marketing kommunikációs munkáját. A kreatív és a programokat jól kommunikáló plakáttervek elkészítéséhez a programkínálatot, továbbá a fellépő művészekről, művészcsoportokról és a kiállítási anyagról képi és szöveges információkat az Alapítvány a pályázó művészek rendelkezésére bocsájtja.  A pályázók ezt az itthoneuropaban@gmail.com e-mail címen igényelhetik.

A pályaműveket tetszőleges grafikai vagy színes síktechnikával A/4 vagy A/3 méretben kell elkészíteni. A pályázatokat postai úton kell az Alapítványhoz benyújtani

A beérkezett pályázatokat az Alapítvány által felkért független szakmai zsűri értékeli. Az első három helyezett plakáttervet az Itthon Európában a Művészetért Alapítvány jutalmazza.

A fődíj egy hat napos, ingyenes részvétel az Alapítvány művészeti alkotótáborában, a Mátrában.

A pályázat kiírásának időpontja: 2010. április 19.

A pályázat beadásának határideje: 2010. június 04., péntek.

A pályaműveknek eddig kell az Alapítvány címére beérkezni.
Cím: 1147 Budapest, Ilosvai S. P. u. 11/a.  A határidőn túl érkező pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.

A pályázati anyagon tüntessék fel nevüket, címüket valamint elérhetőségüket (e-mail, mobiltelefonszám). A borítékra kérjük, írják rá:

Art Para Fesztivál – 2010. Pécs
PLAKÁTPÁLYÁZAT

A pályázat eredményhirdetése: 2010. június 18., péntek. A beadott pályaműveket nem áll módunkban visszaküldeni. A nyerteseket elektronikus úton értesítjük, és nyereményük átvételéről szóban történik megállapodás.

Forrás: MKE