palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Az Ezeregyéjszaka meséi rajzpályázat

ezeregyéjszaka meséi pályázatA Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeum rajzpályázatot hirdet az Iparművészeti Múzeumban 2011. szeptember 18-ig megtekinthető Két korszak határán – Perzsa művészet a Qádzsár-korban (1796-1925) című kiállításhoz kapcsolódóan.

A pályázat címe: Az Ezeregyéjszaka meséi.

Három kategóriában (óvodás, általános iskolás és középiskolás) várjuk azokat az A4-es papírlapra, bármilyen technikával készült alkotásokat (ceruzarajz, zsírkréta, filctoll, vízfesték, tempera, kollázs stb.), amelyek az Ezeregyéjszaka egy-egy kiválasztott meséjét illusztrálják.

A rajz hátoldalán kérjük megjelölni a rajzoló nevét, életkorát, telefonszámát, e-mail címét, az óvoda/iskola nevét, valamint az illusztrált mese címét.

Postára adás határideje: 2011. május 20.

Postacím: Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeum / Iparművészeti Múzeum, 1450 Budapest, Pf. 3.

A borítékra kérjük ráírni: „Az Ezeregyéjszaka meséi pályázat”.

A nyertes pályaművek kiválasztásáról zsűri dönt, az eredményeket 2011. május 27-én tesszük közzé, valamint a megadott elérhetőségek valamelyikén értesítjük a díjazottakat.

Az ünnepélyes díjátadásra 2011. június 4-én kerül sor, ahol a kategóriánként kiválasztottak művét kiállítjuk. A díjátadó napján kategóriánként az első hat helyezett és családja (szülők és testvérek) tárlatvezetésen, és múzeumpeda-gógiai kézműves foglalkozáson vehet részt.

Díjak: A kategóriánkénti első három helyezett értékes könyvcsomagot, kreatív írószer csomagot és múzeumi családi belépőjegyet kap.

A rajzpályázattal kapcsolatban további felvilágosítást Hársvölgyi Virág múzeumpedagógus ad a 06-1-456-51-53, 06-30-749-86-59-es számon vagy a harsvolgyi.virag@imm.hu e-mail címen.

Ajánlott irodalom:

*Az Ezeregyéjszaka meséi (Prileszky Csilla fordításában)

*Az Ezeregy éjszaka legszebb meséi (Honti Rezső és Benedek Elek fordításában)