Garnier Olia Festők Díja

A GARNIER kozmetikai márka (kizárólagos forgalmazója a L’Oréal Magyarország Kft) és a Magyar Képzőművészeti Egyetem pályázatot ír ki a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói körében. A díj célja, hogy felhívja a figyelmet a fiatal tehetségekre, hogy munkájukat, kreativitásukat minél többen megismerjék. A Garnier ösztönözni szeretné a fiatal művészeket, valamit alkotásaiknak bemutatásával példát állítani az új generációk elé.

A pályázat neve: GARNIER OLIA- FESTŐK DÍJA

A GARNIER OLIA – FESTŐK DÍJA feltételrendszere: A pályázaton az Magyar Képzőművészeti Egyetem magyar állampolgárságú 2013-ban hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók vehetnek részt.

A pályázóknak két festett képet kell készíteniük, melyek közül az egyik olaj-, a másik vízfestékkel készült. Az alkotások témája: virágok és nőiesség.

Az alkotások közül 4 fős zsűri (MKE részéről 2 fő: Radák Eszter egyetemi docens és Kósa János  egyetemi adjunktus ,L’Oréal Magyarország Kft részéről 2 fő) 3 nyertes alkotást választ ki és az alábbi díjazásban részesíti:

  1. díj: 4 nap/3 éjszakás út Párizsba, 2 fő részére (repülőjegy, hotel, múzeum belépő)
  2. díj: 140 000Ft értékű pénzjutalom
  3. díj: 100 000Ft értékű pénzjutalom

A díjak odaítéléséről szakmai zsűri dönt.  A zsűri elnöke: Radák Eszter egyetemi docens          tagjai:Radák Eszter egyetemi docens, Kósa János egyetemi adjunktus, a L’Oréal Magyarország Kft. részéről Sasvári Tünde, PR menedzser és Vannay Tímea retail marketing igazgató.

A pályázati anyag tartalma:

  • Két festmény, melyek közül az egyik olaj-, a másik vízfestékkel készült. Az olajfestmény mérete: 50cm x 50 cm, a vízfestékkel készültté 40cmx40cm. Az alkotások témája: virágok és nőiesség.
  • Nevezési lap, mely tartalmazza pályázó nevét, születési helyét és idejét, elérhetőségeit, illetve szakterületének megjelölését
  • Részvételi szabályzat aláírt példánya

 A pályázatot az MKE Festő tanszékén kell leadni.

Letölthető dokumentumok

A Pályázat leadásának határideje: 2013. Április 14.

A Pályázatok elbírálási határideje: 2013. Április 17 .

Mindkét pályázaton résztvevő festmény a pályázó saját alkotása kell, hogy legyen, reprodukciók, illetve másolatok a pályázaton nem nevezhetők.

A pályázók írásban kapnak értesítést pályázatuk eredményéről, és az eredményhirdetés időpontjáról. Az díjat nyert pályázók nevét/személyét a pályázat kiírója nyilvánosságra hozhatja. A nyertesek vállalják, hogy az ösztöndíj elnyerését követően 3 hónapig a média rendelkezésére állnak munkásságuk ismertetésével.  A nyertesek vállalják, hogy a pályázaton nevezett műalkotások tulajdonjogát a verseny idejére a pályázat kiírójának tulajdonába bocsátják, az alkotói jog megtartása mellett.

Forrás: http://www.mke.hu