Pályázatok innovációs klaszterek támogatására

umft pályázatA Nemzeti Fejlesztési Ügynökség társadalmi vitára bocsátotta az akkreditált innovációs klaszterek támogatására, illetve az akkreditált klaszterek vállalati innovációjának támogatására kiírandó pályázatokat. Az észrevételeket június 8-áig várja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az internetes partnerségi fórumon.

A Gazdaságfejlesztési Operatív Programban 12,5 milliárd forint, a Közép-magyarországi Operatív Programban 4,065 milliárd forint keretet terveznek az akkreditált innovációs klaszterek támogatására. A Gazdaságfejlesztési Operatív Programban 8-12, a Közép-magyarországi Operatív Programban 4 nyertes pályázóval számol a kiíró. A klaszter-tagok által létrehozott projekttársaságok kísérleti fejlesztésre, kutatás-fejlesztési innovációs célt szolgáló infrastrukturális és ingatlan-beruházásra, marketingre, illetve meghatározott feltételek mellett szolgáltatás igénybe vételére kérhetnek támogatást.

A Gazdasági Operatív Programban (GOP) az akkreditált klaszterek vállalati innovációjának támogatására az együttműködő vállalatok önállóan is pályázhatnak. A rendelkezésre álló 2 milliárd forint keretből várhatóan 20-30 pályázat nyer támogatást kísérleti fejlesztésre, illetve marketingre.

A tervek szerint mindkét pályázati kiírásra 2009. augusztus 31. és 2010 február 5. között lehet pályázni. Az értékelési forduló 2009. szeptember 25., 2009. november 20. és 2010. február 5. lesz.
(MTI)

További pályázatok