palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Riportverseny

Középiskolás vagy? Érdeklődsz a nyomtatott vagy az online újságírás iránt? Megmutatnád a világod? Akkor jelentkezz a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola „A világ, amelyben élek” (címmel meghirdetett) riportversenyére!


Mivel nevezhetsz?

 • szöveges riporttal vagy
 • multimédiás riporttal, amely készülhet mobiltelefonnal, kamerával vagy fényképezőgéppel arról, Te hogyan látod a generációd mindennapjait, életét, vagy a mai Magyarországot.

Beadási határidő: 2011. december 19.

Kategóriák

(1) Szöveges riport kategória:
A szöveges riport kategóriába olyan szóközzel együtt 10 000 karakternél nem hosszabb szöveges művel pályázhatsz, amely megfelel a riport műfaji követelményeinek, és amely hű képet ad a jelenleg felnövekvő generáció mindennapjairól, arról, milyennek látjátok Ti a mai Magyarországot.

Téma: A világ, amelyben élek

Értékelés: A pályaműveket szempontonként 1-5-ig terjedő skálán pontozzuk, és kategóriánként a legtöbb pontot elért pályázatot díjazzuk. Mindkét kategóriában van lehetőség különdíj elnyerésére is.

Bírálati szempontok:

 • műfaji megfelelőség (megfelel-e a riport műfaji követelményeinek)
 •  stílus
 • téma érdekessége
 • hitelesség
 •  helyesírás és nyelvhelyesség

(2) Multimédiás riport kategória
A multimédiás riport kategóriába olyan pályaművet várunk, amely megfelel a riport műfaji követelményeinek, és amely hű képet ad a jelenleg felnövekvő generáció mindennapjairól, arról, milyennek látjátok Ti a mai Magyarországot. A multimédiás riport elkészítéséhez használhattok fényképezőgépet, fotózásra és/vagy kamerázásra alkalmas mobiltelefont, kamerát. A riport maximálisan 10 db képet vagy 5 perc videóanyagot tartalmazhat.

A multimédiás riport lehet:

 • maximum 10 db fénykép, amelyek egyenként legalább 1024*768 px (72 DPI) felbontásúak
 • maximum 5 perc videóanyag, amely legalább 800*600 px (72 DPI) felbontású

Téma: A világ, amelyben élek

Értékelés: A pályaműveket szempontonként 1-5-ig terjedő skálán pontozzuk, és kategóriánként a legtöbb pontot elért pályázatot díjazzuk. Mindkét kategóriában van lehetőség különdíj elnyerésére is.

Bírálati szempontok:

 • műfaji megfelelőség (megfelel-e a riport műfaji követelményeinek)
 • stílus
 • téma érdekessége
 • hitelesség
 • multimédiás eszközök alkalmazásának módja

Határidők

A pályamű beküldési határideje: 2011. december 19.

Díjátadó: 2012. január 28.

Díjak

1. helyezés mindkét kategóriában: E-book olvasó (Kindle Wireless Reading Device, Wi-Fi, Graphite, 6″ Display with New E Ink Pearl Technology)

Különdíj: féléves ösztöndíj a BKF bármelyik költségtérítéses szakjára

Publikálási lehetőség minden díjazott részére egy magyar napi- vagy hetilapban, illetve online portálon a nyertes pályaművel.

Megjelenés a BKF online kiadványában, amelyet a legjobb riportokból ad ki a BKF.

+ Minden pályázó számára ingyenes részvételi lehetőség A média jövője – a jövő médiája című workshopon, ahol elismert online és nyomtatott lapok vezető újságíróitól tanulhatsz az újságírás rejtelmeiről.

Zsűri
Nagy N. Péter, a Népszabadság vezető szerkesztője
Stier Gábor, a Magyar Nemzet külpolitikai rovatvezetője
Javorniczky István, BKF Újságírás Központjának vezetője
Lambert Gábor, a Figyelő vezető szerkesztője
Réti Pál, a HVG volt főszerkesztője
Mucsányi Marianna, az InfoRádió főszerkesztő-helyettese, a BKF Média Műhely vezetője

Letölthető dokumentum

pályázati adatlap

A pályázati adatlapot és a pályamunkákat kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani a verseny@bkf.hu címre 2011. december 19-éig.

A nevezés és a pályamunkák beérkezéséről visszajelzést küldünk.

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

Pályázók köre: A versenyen részt vehet minden magyarországi vagy határon túli magyar középfokú oktatási intézménybe járó diák, aki iskolájával tanulói jogviszonyban áll.

Általános nevezési szabályok: A versenyzők kizárólag saját eredeti, magyar nyelvű szerzői alkotásukkal versenyezhetnek. E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelenné válik, és a versenyző díjat nem kaphat, vagy ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor a versenyző köteles a díjat visszaszolgáltatni. A versenyző a nevezési adatlap aláírásával a versenymunkájáról kijelenti, hogy az saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott versenymunka nem sérti más szerzői jogát.

A nyertes versenyművekre a kiíró kizárólagos, területi korlátozás nélküli, a mű teljes védelmi idejére szóló, harmadik személyeknek is átengedhető, bármely felhasználási módra kiterjedő felhasználási jogot szerez.

A nyertesek vállalják, hogy a díj elnyerését követően 12 hónapig a média rendelkezésére állnak pályázatuk ismertetésével.

A verseny kiírói felhatalmazzák a zsűrit, hogy a megállapított szempontrendszer alapján bírálják el a versenymunkákat, és ítéljék oda a meghirdetett díjakat.

A zsűri kizárhatja azt a pályázatot, amely nem felel meg a versenykiírásban szereplő feltételeknek, és nem teszi lehetővé a pályázat érdemi bírálatát.

Információ:

Telefon: 06 1 273 2419 (munkanapokon 9 és 16 óra között)
E-mailben: verseny@bkf.hu
Web: 
http://bkf.hu/riportverseny/index.php

Forrás: http://www.bkf.hu/