palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Viszlát DISZLÁJK pályázat

A FERENCVÁROSI KÖZÖSSÉGI ALAPÍTVÁNY PÁLYÁZATA a Zöld Kakas Programmal együttműködve. Ha 14-18 év közötti fiatal vagy és unod már, hogy a véleményedet csak leintik, és egyáltalán nem akarsz abba belenyugodni, hogy világmegváltó ötleteidre senki se kíváncsi, akkor indulj a Viszlát DISZLÁJK pályázaton, és mondd el nekünk, mi az ami nem tetszik, és amin változtatnál!


VISZLÁT DISZLÁJK PÁLYÁZATI KIÍRÁS:

A pályázat kiírója: Ferencvárosi Közösségi Alapítvány
Nevezhetnek: olyan 14-18 év közötti fiatalok, akiknek kötődésük van a IX. kerülethez (itt születettek, itt laknak, ide járnak-jártak iskolába)
Nevezési díj: nincs
Egyéni nevezéseket várunk (természetesen megengedett a pályázókat támogató háttércsapatmunka).

A PÁLYÁZAT TÉMÁJA: VISZLÁT DISZLÁJK! MI AZ AMI NEM TETSZIK, AMIN SZERETNÉL VÁLTOZTATNI!

MILYEN MŰVEKKEL LEHET PÁLYÁZNI?

A pályázati alkotások lehetséges műfajai: Olyan vizuális (fénykép, rajz, festmény, stb.) és/vagy szöveges (vers, novella, esszé) alkotásokat várunk, melyek legfeljebb A/3-as lapméretben megjeleníthetők / kiállíthatók, illetve legfeljebb 3 perces filmeket és olyan élő produkciókat, melyek – akár egy arra alkalmas mobiltelefonnal – egy 3 perces kisfilmben rögzíthetőek. A műfaji alkategóriák nem elkülönítve lesznek értékelve!

HOGY KELL BENYÚJTANI A PÁLYÁZATOKAT ÉS MIKOR? A nevezéseket a kitöltött és aláírt nevezési adatlap (a www.facebook.com/viszlatdiszlajk oldalról letölthető) és az eredeti mű (kisfilm esetén dvd lemezen történő) együttes leadásával várjuk a Medence Csoport székhelyén (Cím: IX. kerület Pipa u. 4.), október 24 – 28. között 14 – 17 óráig.

Beérkezési határidő: 2011. október 28. 17.00

MIT KELL TUDNI AZ ÉRTÉKELÉSRŐL? Az értékelés legfőbb szempontja a kreatív tartalom, az egyéni látásmód és a hiteles megszólalás: a szokatlan megoldásokat előnyben részesítjük, s nem feltétlenül a technikai kivitelezés vagy a felvételek minősége a döntő. A pályázat elbíráláskor alapvetően előny a kritikus megközelítés, de minden esetben nemet mondunk a másokat sértő, kirekesztő tartalmakra.

SZAKMAI ZSŰRI ÉS FACEBOOK KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS: A beadást követően feltöltjük ide facebookra a pályaműveket, és várjuk rájuk a közönségszavazatokat, a legtöbb szavazatot kapó pályázó lesz a közönségdíjas. E közben a háttérben, egy felkért szakmai zsűri kiválasztja a legjobb 8 alkotást, Tehát összesen 8+1 , azaz 9 díjazottunk lesz! De fontos minden közönségszavazat, minden lájk, mert a közönségvoksok sorrendjében választhat majd a 9 nyertes a felajánlott díjakból.

IGEN, JÓL ÉRTED, TEHÁT EZ EGY OLYAN VERSENY, AMELYNEK 9 GYŐZTESE LESZ, NEM HIRDETÜNK ELSŐ, MÁSODIK, HARMADIK HELYEZETTEKET!

A zsűri: 5 tapasztalt, hozzáértő, A IX. kerülethez kötődő szakmai zsűritag. A zsűri névsorát a pályázati határidő napján hozzuk nyilvánosságra a pályázat facebook oldalán http://www.facebook.com/viszlatdiszlajk

MILYEN DÍJAK LESZNEK?

Díjazás: A pályázók 5-50 ezer forint értékű tárgynyeremények, utalványok és program-lehetőségek közül választhatnak elért eredményeik szerinti sorrendben. A felajánlott díjak folyamatosan nyomon követhetőek lesznek itt, a pályázat facebook oldalán.

MIKOR LESZ AZ EREDMÉNYHIRDETÉS? 2011. december 10-15. között.

MI TÖRTÉNIK A DÍJNYERTES PÁLYAMŰVEKKEL ÉS AZ ALKOTÓKKAL UTÁNA?
A kiválasztott művek IX. kerületi éttermekben, kiállítóterekben és a sajtóban is nyilvánosságot kapnak, majd az alkotások az alapítvány év végi gáláján, 2011. decemberben elárverezésre kerülnek. A befolyt összeg a Ferencvárosi Közösssségi Alapítvány FERENCVÁROSI GYEREKEKÉRT ALAP-jába kerül, melynek felhasználása a 2012. évben történik.

PÁLYÁZÓI BELEEGYEZŐ NYILATKOZAT
Fontos információ: A pályázók a nevezéssel hozzájárulnak ahhoz, amennyiben a SZAKMAI ZSŰRI és A KÖZÖNSÉG a legjobb alkotások közé beválasztja alkotásukat / produkciójukat, azok a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány FERENCVÁROSI GYEREKEK ALAP-ja javára felhasználhatóak / elárverezhetőek. A legjobb alkotások készítői tiszteletbeli kurátorként 2012-ben részt vehetnek abban a döntésben, mely során a befolyt pénzösszeg felhasználása történik.