palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Fotópályázat naturArt – Az Év Természetfotósa 2009

naturart_logoA „naturArt” a Magyar Természetfotósok Szövetsége Közhasznú Egyesület támogatóival közösen „naturArt -Az Év Természetfotósa 2009” címmel természetfotó pályázatot hírdet az alábbi kategóriákban: 1. Kezünkben a Föld, 2. A madarak viselkedése, 3. Az emlősök viselkedése, 4. Az állatok viselkedése, 5. Az állatok szemtől szemben, 6. Vadon élő növények és gombák, 7. Kompozíció, forma és kísérletezés, 8. Tájak, 9. Élet a vízfelszín alatt, 10. Napnyugtától napkeltéig, 11. Vadállatok ellenőrzött körülmények között, 12. Ifjúsági kategória (felső korhatár 18 év).

A kategóriákon túl pályázni lehet a Dr. Tildy Zoltán-díjra, amelyet annak a 24 év alatti pályázónak ítélnek oda, aki a legszínvonalasabb kollekciót küldi be a „Madarak viselkedése” kategóriában.
Pályázni lehet továbbá, bármelyik kategóriában, a három leginkább humoros felvételre. Újdonság, hogy a legszebb magyarországi tájkép is különdíjat kap.

„Az Év Természetfotósa 2009” címet a legkiemelkedőbb kollekciót beküldő egyéni pályázó nyeri el.
A zsűri által legjobbnak ítélt felvétel az „Az Év Természetfotója 2009” díjat kapja.
Az ifjúsági kategória győztese az „Az Év Ifjú Természetfotósa 2009” címet nyeri el.
A kategóriák díjazottjai pénz, illetve tárgyjutalomban részesülnek, és támogatóink ezen túlmenően számos értékes különdíjat is felajánlottak.
A pályázat nyilvános, arra hivatásos és amatőr fotósok egyénileg nevezhetnek olyan analóg és digitális úton készített felvételekkel, melyek a kiírók pályázatain díjazva, illetve kiállítva még nem szerepeltek.
Pályázni az eredeti (dia, vagy nyers formátumú) képről készített, kisméretű (hosszabbik oldalán fekvő képnél 1400, álló képnél 1000 pixeles ) JPEG formátumú képekkel lehet, ezek kerülnek elbírálásra.
Követelmény, hogy a beküldött felvételek hiteles mondanivalót tükrözzenek, etikai szempontból ne legyenek kifogásolhatóak, valamint természetes körülmények között készüljenek! A körülmények szempontjából kivétel a 11. kategória, amelynél állatkertben, vadasparkban, akváriumban, terráriumban készült felvételek nevezhetők.

Pályázati cím: naturArt Magyar Természetfotósok Szövetsége 1123 Budapest Táltos u. 15/B.

Pályázatok beküldésének kezdete: 2009. április 15.

Pályázati anyagok beérkezési határideje: 2009. április 27.
Nyilvános + on-line zsűrizés: 2009. május 16.

/Forrás: www. naturart.hu/