palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kinder Joy of moving – A mozgás öröme program pályázat általános iskoláknak

A 2019/2020-as tanévben ismét meghirdetik a Kinder Joy of moving – A mozgás öröme programot, amelyben továbbra is a gyermekek testmozgása áll a középpontban. A program célja, hogy a gyerekek közösen, csapatjátékosokként küzdjék le az akadályokat, melynek pozitív tapasztalatait mind a magánéletben, mind pedig leendő munkahelyükön hasznosítani tudják majd. A nyertes pályázók tornaterük felújításához max. 1,2 millió Ft értékű támogatást kapnak. Jelentkezési határidő: 2020. március 12.

A Kinder Joy of moving – A mozgás öröme program évek óta elkötelezett az iránt, hogy rendszeres testmozgásra ösztönözze a fiatalokat. A program hitvallása, hogy a sport kiemelkedő szerepet játszik a gyermekek fejlődésében, mert segít nekik megismerni önmagukat, leküzdeni az akadályokat, és hozzájárul ahhoz, hogy sikeres és erős felnőtté váljanak. A Kinder Joy of moving – A mozgás öröme kezdeményezés célja, hogy a mindennapi sportot az aktív életmód részeként vonzóvá tegye a gyermekek számára.

A 2019/2020-as tanévben ismét meghirdetjük a Kinder Joy of moving – A mozgás öröme programot, amelyben továbbra is a gyermekek testmozgása áll a középpontban. Célunk, hogy a gyerekek közösen, csapatjátékosokként küzdjék le az akadályokat, melynek pozitív tapasztalatait mind a magánéletben, mind pedig leendő munkahelyükön hasznosítani tudják majd.

A pályázat témája: Kinder Joy of moving – A mozgás öröme program a 2019/2020-as tanévben
A pályázók köre: A Kinder Joy of moving – A mozgás öröme programra bármelyik magyarországi, nem sport tagozatos általános iskola jelentkezhet.

Az iskolák jelentkezését a következő nyolc területről várjuk:

 1. Budapest
 2. Közép-Magyarország: Pest megye
 3. Észak-Magyarország: Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye
 4. Észak-Alföld: Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
 5. Dél-Alföld: Bács-Kiskun, Békés és Csongrád
 6. Közép-Dunántúl: Komárom-Esztergom, Fejér és Veszprém megye
 7. Nyugat-Dunántúl: Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye
 8. Dél-Dunántúl: Baranya, Somogy és Tolna

Budapest területéről és a fent felsorolt 7 magyarországi régióból 8-8 általános iskola vehet részt, így országos szinten összesen 64 intézmény képviseli magát a 2019/2020-as Kinder Joy of moving – A mozgás öröme programban. A pályázati határidő lejárta után sorsolással dől el, melyek lesznek a résztvevő intézmények.
A versenyeken a 2., 3., 4. osztályok összlétszámát alapul véve a négy legkisebb és a négy legnagyobb taglétszámú iskola külön-külön versenyzik majd, így a kis iskolák a kis iskolákkal, a nagy iskolák pedig a nagy iskolákkal mérik össze erejüket.

Általános pályázati feltételek:

Azok az általános iskolák jelentkezhetnek a Kinder Joy of moving – A mozgás öröme programra, amelyek

 • a jelentkezést megelőzően, 2020. március 12-ig, a testnevelés órán kívül megtartanak egy szabadon választott, minimum 45 perces sportfoglalkozást a tanulóknak, és a sportfoglalkozásról egy rövid, fél A/4 oldalas beszámolót írnak, valamint minimum 3 db fotóval dokumentálják;
 • a programba bekerülés esetén vállalják, hogy minimum kéthetente 45 perces edzést/foglalkozást tartanak a testnevelés órán kívül, délutáni sportfoglalkozás keretében, amelyek során a Kinder Joy of moving – A mozgás öröme sorversenyek feladatait gyakorolják a 2., 3. és 4. évfolyam tanulóival, és az edzéseket/foglalkozásokat dokumentálják;
 • a programba bekerülés esetén vállalják, hogy összeállítanak és felkészítenek egy 12 fős csapatot a Kinder Joy of moving – A mozgás öröme bajnokság versenyeire a 2., 3., és 4. osztályok tanulóiból az alábbi összetételben:
  • 4 fő 2. osztályos tanuló, akik 2011-2012-ben születtek: 2 fiú – 2 lány
  • 4 fő 3. osztályos tanuló, akik 2010-2011-ben születtek: 2 fiú – 2 lány
  • 4 fő 4. osztályos tanuló, akik 2009-2010-ben születtek: 2 fiú – 2 lány
  • fiatalabb versenyzőt lehet indítani az adott korosztályban, de a nemek aránya nem változtatható (6 fiú – 6 lány);
 • a programba bekerülés esetén vállalják, hogy részt vesznek a 2019/2020-as tanév során a Kinder Joy of moving – A mozgás öröme program aktivitásain:
  • a programindító megbeszélésen, ahol iskolánként egy testnevelő tanár részletes tájékoztatást kap a sorversenyek szabályairól
  • a regionális elődöntőkön
  • a felkészülés és a versenyek során a 4-4 legtöbb pontot gyűjtő kis – és nagy iskola az országos döntőn;
 • a programba bekerülés esetén részt vehetnek az extra ajándékokért folyó játékban, ahol különböző feladatok teljesítéséért további pontokat lehet szerezni. A megszerzett pontokat a tanév végén értékes sporteszközökre lehet beváltani.

A felkészüléshez minden kisorsolt iskola Start+ csomagot kap, melynek tartalma: kosárlabdák, kézilabdák, focilabdák, jelölő mezek, ugrókötelek, bírói sípok, hulahoppkarikák és bóják. A sorversenyek pontos részleteiről és az extra ajándékokért folyó pontgyűjtésről a programba bekerülő intézmények testnevelő tanárai részletes tájékoztatást kapnak a programindító megbeszélésen.

A költségek megoszlása:
A programindító megbeszélés, a regionális elődöntő és az országos döntő költségeit a Kinder Joy of moving – A mozgás öröme program fizeti. A felkészülési időszakban a szervező a Start+ csomagokon és az extra ajándékokon kívül egyéb költséget nem térít, így a felkészítő edzések helyszínét és az edzéseket levezénylő, felügyelő tanárok jelenlétét a pályázó oktatási intézménynek kell biztosítania.

A pályázat fődíja:
A Kinder Joy of moving – A mozgás öröme bajnokság első négy-négy helyezett csapata (4 kis taglétszámú és 4 nagy taglétszámú iskola) felszerelheti tornatermét az általa kiválasztott sportszerekkel és eszközökkel, vagy segítséget kaphat egy iskolai sportesemény megrendezéséhez, illetve – külön megállapodás alapján – hozzájárulást kaphat a tornaterme felújításához mindösszesen az alábbi értékben:

 • Első helyezettek: 1 200 000 forint értékben
 • Második helyezettek: 800 000 forint értékben
 • Harmadik és negyedik helyezettek: 500 000 – 500 000 forint értékben

Kinder Joy of moving – A mozgás öröme EXTRA pályázat a nem kisorsolt iskoláknak:
A Kinder Joy of moving – A mozgás öröme programba pályázó, de a sorsolás alapján a programba be nem került iskolákat is szeretnénk megmozgatni. Azon iskolák, akik nem jutottak be a versenyprogramba, a sorsolást követően – 2020. március 13. és május 17. között – részt vehetnek az egy fordulós Kinder Joy of moving – A mozgás öröme EXTRA programban. Amennyiben minél több tanuló bevonásával iskolai sporteseményt szerveznek, és erről fotókat küldenek részünkre, sorsoláson vehetnek részt, amelyen sportszercsomagot nyerhetnek.
A sportnap megszervezésének költségét az intézményeknek kell vállalniuk. A további részletekről később küldünk információt, illetve azok közzétételre kerülnek a http://www.kinderjoyofmoving.hu honlapon.

Letölthető dokumentum

Jelentkezés módja:
A Kinder Joy of moving – A mozgás öröme programra a mellékelt pályázati űrlap kitöltésével lehet jelentkezni a palyazat@kinderjoyofmoving.hu e-mail címen vagy az alábbi levelezési címen.
Eurolex Consulting Kft.
1052 Budapest
Petőfi Sándor u. 3.
1. emelet 13. ajtó

Jelentkezési határidő: 2020. március 12.
A pályázati feltételek változtatási jogát fenntartjuk. További információ az info@kinderjoyofmoving.hu e-mail címen kérhető.