palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat civil és nonprofit szervezeteknek

Budapest esély pályázatPályázat civil és nonprofit szervezeteknek, esélyegyenlőséggel kapcsolatos jó gyakorlatok bemutatására. A Budapest Esély Nonprofit Kft. (www.pestesely.hu) Budapest Főváros Települési Esélyegyenlőségi Programjának megvalósítása keretében nyílt pályázatot hirdet civil szervezetek és nonprofit szervezetek számára.

A pályázat célja azoknak az esélymegerősítő szolgáltatásoknak, érzékenyítő képzéseknek vagy egyéb, a védett tulajdonságú emberek támogatására kidolgozott jó gyakorlatoknak az összegyűjtése, amelyet a Főváros Települési esélyegyenlőségi programjának megvalósításában a későbbiekben használni lehet.
Célunk egy olyan kiadvány létrehozása, amely rendszerezi, bemutatja ezeket a gyakorlatokat és a mögöttük álló szervezeteket. A kiadvány eljut majd a fővárosi szolgáltató intézményekhez és cégekhez, a fővárosi munkáltatókhoz, illetve egy támogatási javaslat részeként a Fővárosi Önkormányzathoz.

A pályázaton civil illetve nonprofit szervezetek indulhatnak
, általuk biztosított, a pályázat benyújtásakor ténylegesen működő, referenciákkal vagy érdemi eredményekkel rendelkező szolgáltatásokkal, projektekkel, érzékenyítő képzésekkel. A pályázat határideje: 2010. szeptember 20.

Háttér:
2010 nyarán indul útjára a Főváros Települési Esélyegyenlőségi Programja. A Program több száz szakember és civil szervezet mintegy kétéves munkájának gyümölcse, legfőbb célja, hogy a multikulturális, sokszínű Budapest olyan város legyen, amely a többségi társadalom és a kisebbségi csoportok számára egyaránt befogadó, toleráns, élhető.
A megvalósítás első időszakában ezért:

  • Elindítottuk Egymásra lépni tilos! című antidiszkriminációs kampányunkat (lásd a másik kiemelt hírt),
  • Kidolgozzuk az esélyegyenlőségi program fejlesztését biztosító monitoring rendszert,
  • Szolgáltatásokkal, tanácsadással és érzékenyítő képzés kidolgozásával, illetve a jó példák összegyűjtésével és közreadásával segítjük a szolgáltatókat és a munkáltatókat a befogadó, toleráns szemlélet és gyakorlatok kialakításában.

További információ: komka@pestesely.hu címen kérhető.

Letölthető dokumentumok

Pályázati kiírás

Pályázati adatlap – szolgáltatások
Pályázati adatlap – projektek
Pályázati adatlap – képzések

Forrás: http://www.pestesely.hu