palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Csúcstechnológia ingyen. Pályázati lehetőség a KKV szektornak a legkorszerűbb telefonközpontok bevezetéséhez.

Európában öt cégből egy már felhő alapú technológiát használ. A telekommunikációs megoldások esetén a hosztolt, IP alapú technológia alkalmazásával egy vállalat nagyon sok időt, energiát és pénzt tud spórolni. Ráadásul egy egyedülálló pályázati lehetőséggel ez most egy fillér beruházási költség nélkül megvalósítható.

VoIP a vállalati telekommunikációban

A VoIP olyan technológia, ami a felhasználók részére lehetővé teszi, hogy szélessávú internet kapcsolatukon keresztül telefonhívást indítsanak vagy fogadjanak.

A vállalati VoIP megoldások arra építenek, hogy a céges munkához manapság úgyis nélkülözhetetlen a megfelelő szélessávú internet. Ha pedig ez rendelkezésre áll, akkor teljesen felesleges az irodán belüli telefonhálózat kiépítése. Nem kell jelentős összeget fordítani telefonközpont beszerzésére. A telefonhálózat tökéletesen és magas minőségben működhet az IP hálózaton, az összes telefonközponti funkciót és az üzemeltetés terheit pedig kiválthatjuk a szolgáltatók által kínált felhő alapú telefonközpont szolgáltatásokkal.

Ilyenkor tulajdonképpen a vállalkozás a legkorszerűbb telefonközpontot „veszi meg”, de nem kell érte sem akár milliós beruházási költséget fizetnie, sem megfelelő szakembert foglalkoztatni annak üzemeltetésére, karbantartására, fejlesztésére.

Mivel a hardvert és a szoftvert ez esetben nem a cég szerzi be, jelentős lesz a költségcsökkentés. Kiválthatóak a telefonközpont beruházási költségek, jelentősen csökkennek az üzemeltetési költségek, s mindezek mellett a hívásdíjak is kedvezőbbek minimum 30 – 50 %-kal.

Ingyen készülékek pályázati forrásból

A VoIP elsősorban a KKV szektorban biztosít egyedülálló lehetőséget a legkorszerűbb és a jövő igényeinek megfelelő telekommunikációs infrastruktúra megvalósítására, hiszen itt számít legjobban, hogy nincs szükség drága alközpont beszerzésére, illetve, hogy a felhő alapú alközponti megoldások rugalmasan bővíthetők.

A kisvállalkozásokat ugyanakkor sokszor az tartja vissza a megoldástól, hogy a korszerű IP telefonkészülékek beruházása megterheli a költségvetést. A vállalati megoldásokat ugyanis olyan modern IP telefonkészülékekkel használhatjuk, amik könnyebbé teszik az irodai munkát és kimagasló hangminőséget biztosítanak. EU-pályázati forrásokból az ilyen beruházás nehezen finanszírozható, mert egyrészt EU-mércével mérve kisösszegű, másrészt nem kiemelten támogatott célterület.

A hazai telekommunikációs szektor felelős szereplőjeként az Opennetworks célja, hogy a csúcstechnológia előnyeit minél több kisvállalkozás élvezhesse. Ezért – Cisco Select Partnerként – egyedülálló pályázati lehetőséget indít mindazok számára, akik a legkorszerűbb IP alközponti technológia bevezetése mellett döntenek kisvállalkozásukban.

A készlet erejéig a december végéig tartó pályázati időszakban az IP telefonközpont szolgáltatáshoz a mellékek számával megegyező számú Cisco SPA303G2 VoIP telefont biztosít a cég a szolgáltatás mellé ingyen! A pályázat keretében szerződő ügyfelek a teljes IP átállást beruházási költségek nélkül valósíthatják meg.

A szerződéses időszakban a készülékek használatához – a telefonközpont szolgáltatás havidíjain felül – semmilyen további költség nem kapcsolódik, a készülékek díja nem kerül beépítésre a havidíjba. Az igénybe vehető készülékek száma korlátozott, a bírálat és szerződéskötés bejelentkezési sorrendben történik, tehát érdemes sietni a pályázat benyújtásával.

Jó érvek a VoIP mellett

A telekommunikációs megoldások esetén a hosztolt, IP alapú technológia alkalmazásával egy vállalat nagyon sok időt, energiát és pénzt tud spórolni. Jelentős belső IT erőforrás szabadul fel, hiszen a rendszer-üzemeltetés a „felhőből” érkezik. Emellett a megoldás helytakarékos, nem kell szerverszoba az alközpontnak.

Az üzletfolytonosságot támogatja, hogy ezek a megoldások magas biztonságú adatközpontokban üzemelnek és a különböző beállítási lehetőségek miatt gyakorlatilag nincs elveszett hívás.

Mivel nem kell megvenni a telefonközpontot, ezért a rendszer jól skálázható, az aktuális célokhoz, mérethez szabható és gyorsan kiépíthető. A telefonközpont technológia mellé számos üzleti funkciót kap az előfizető: IVR (hangmenü), csengetési logika (follow me), csengetési csoportok, call center, hangrögzítés. A rendszerek akár kulcsrakész megoldásokkal, akár egyedi fejlesztésekkel az aktuális vállalati igényekhez igazítva támogatják a marketing, értékesítési és az irodai munkát.

Megoldás a jövő üzleti igényeire szabva

Sokan azt gondolják, hogy a jövő üzleti kihívásaira elsősorban a mobil telefon ad majd megoldást. Aki e mellett kardoskodik, az végig gondolhat néhány dolgot: nyilván nem szeretné, ha az ügyfelek hívásait üzletkötője tíz éves kisfia venné fel. Biztos nem szeretné, ha mobil percdíjakon kellene beszélgetnie munkatársaival a külföldi utak alatt. Mindenki örülne annak, ha a telefonon megvalósíthatók lennének a legkorszerűbb irodai funkciók a hangrögzítéstől a hangmenüig.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) éves piactanulmánya szerint 2014-ben a 10 főnél többet foglalkoztató vállalkozások 77%-a nélkülözhetetlennek tartja a vezetékes elérést, 97%-uk rendelkezik vezetékes telefon előfizetéssel. A vezetékes telefon tehát nélkülözhetetlen a közepes és nagyobb vállalatok esetében, ugyanakkor a KKV szektor legkisebb szereplői esetében is nehezen elképzelhető nélküle, hogy a vállalkozást komolyan vegyék.

A felhő alapú alközpont bevezetése növeli ez elérhetőséget és gyakorlatilag nullára csökkentheti az elvesztett hívásokat. Előre beállítható, hogy két-három csöngetés után a fel nem vett hívást egy másik kollégához, vagy mobiltelefonra továbbítsa a rendszer. A csengetési csoportok beállításával a hívás egyszerre több helyen, vagy késleltetve egymás után több helyen csöröghet.

Ismerje meg, hogyan profitálhat vállalkozása a felhő alapú telekommunikációs technológia által kínált lehetőségekből most beruházás nélkül és ingyenes készülékekkel: www.opennet.hu/keszulekpalyazat

banner szeles