palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Tanács pályázatai

szmm pályázatokA Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Tanács nyílt ifjúsági célú pályázatokat hirdet három pályázati kategória keretében fiatalok (12-29 év) közösségformáló, közösségfejlesztő tevékenységinek, az ifjúsági képviselet fejlesztésének, az ifjúsággal foglakozó szakemberek tapasztalatcseréjének, szakterületi és ágazatközi együttműködések támogatására.

A Tanács összesen13 752 000 Ft-ot oszt szét a beérkező gyermek és ifjúsági célú pályázatok között az alábbi pályázati kategóriák keretében:

A pályázat célja, kategóriái

„A” kategória: Ifjúsági kezdeményezések támogatása
Ifjúsági közösségek, fiatalok közösségformáló kezdeményezéseinek, program-, rendezvénysorozatainak, települési vagy térségi ifjúsági képviseleti fórum létrehozásának, fejlesztésének támogatása, melyben a fiatalok aktív kezdeményezőként, megvalósítóként vesznek részt.

„B” kategória: Regionális ifjúságszakmai találkozó megszervezésének, lebonyolításának támogatása

A Nyugat-dunántúli régió ifjúsági, és ifjúsággal foglalkozó szervezeteinek, az ifjúsággal foglalkozó szakembereinek, más kapcsolódó ágazatok szakembereinek régiós szintű fejlesztését, együttműködését, tapasztalatcseréjét elősegítő program megvalósításának támogatása, a szervezetek versenyképességének, forrásfelvevő képességének fejlesztése, a szervezetek közötti együttműködés további lehetőségeinek feltárása.
A pályázat keretein belül legalább két napos, regionális ifjúságszakmai találkozó megszervezésé és lebonyolítását kell megvalósítani a nyugat-dunántúli régió területén.

„C” kategória: Regionális ifjúsági műhely, találkozó megszervezésének lebonyolításának támogatása
Legalább két napos ifjúsági találkozó megszervezése és lebonyolítása a nyugat-dunántúli régió területén, melyben a fiatalok aktív kezdeményezőként, megvalósítóként vesznek részt.
Célja a régióban működő, alakulóban lévő települési, térségi ifjúsági képviseleti csoportok, ifjúsági civil szervezetek fejlődésének, tapasztalatcseréjének és együttműködésének támogatása, hálózati együttműködés megalapozása a nem formális tanulás eszközeivel.

Beadható pályázatok száma
: Jelen pályázati felhívásra egy pályázó kategóriánként csak egy pályázatot nyújthat be.

Felhívjuk figyelmüket, hogy kategóriánként külön űrlapon kell benyújtani a pályázatokat az EPER-ben, az alábbi kategória kódok alapján:

IFJ-GY-ND-10-A – Ifjúsági kezdeményezések támogatása
IFJ-GY-ND-10-B – Regionális ifjúságszakmai találkozó megszervezésének, lebonyolításának támogatása
IFJ-GY-ND-10-C – Regionális ifjúsági műhely, találkozó megszervezésének lebonyolításának támogatása

A pályázatok benyújtásának határideje mindhárom kategória esetében: 2010. június 7. 24 óra

A pályázás részletes feltételeit, így a támogatható szervezetek körét, a támogatás formáját és mértékét, a támogatható költségek körét, a pályázat benyújtásával kapcsolatos információkat a pályázati felhívás és a pályázati útmutató tartalmazza.

IFJ-GY-ND-10-A – részletes pályázati felhívás és útmutató megtekintése
IFJ-GY-ND-10-B – részletes pályázati felhívás és útmutató megtekintése
IFJ-GY-ND-10-C – részletes pályázati felhívás és útmutató megtekintése

A pályázatot mindhárom kategória esetében elektronikus úton a Pályázatkezelő internetes pályázatkezelő rendszerén keresztül, a regisztrációs eljárást követően kell benyújtani.

További információk az internetes pályázáshoz

További információk: A pályázati felhívás és a pályázati útmutató elektronikus úton letölthető a www.szmm.gov.hu, www.mobilitas.hu valamint a www.esza.hu honlapokról.

A pályázattal kapcsolatban további információkat az (1) 273-4250 telefonszámon, valamint a hazaitamogatas@esza.hu e-mail címen is kaphatnak a pályázók ügyfélszolgálatunktól

  • hétfőnként és szerdánként 9 és 17 óra,
  • keddenként és csütörtökönként 9 és 16 óra,
  • péntekenként 9 és 14 óra között.

A pályázatok tartalmi és szakmai kérdéseivel kapcsolatban a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda (cím: 9022 Győr, Árpád u. 44., Tel: (96) 518-685, ndriszi@mobilitas.hu) nyújt segítséget.

Forrás: SZMM