palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Illusztrátor kerestetik közösségi projekthez

Egy hamarosan induló blog „feldíszítéséhez” grafikus partnert keresek, hosszú távra (3+ év). Fontos, hogy nem alvállalkozói minőségben keresem kollégámat! A kiválasztott grafikus a project oszlopos tagja lesz.

 „Így változtass” néven néhány héten belül útjára indul egy blog, egy program, továbbá egy Facebook közösség megszervezése is kezdetét veszi.

A program keretében ingyenes konzultációra lesz lehetőség, mely során egy konkrét élethelyzet viszonylatában segítek a helyzetelemzésben, a stratégiatervezésben, azaz a „Hogyan tovább?” kérdés megválaszolásában. A konzultációk lenyomata mini esettanulmányok formájában a blogon, valamint Facebookon, Instagramon és Twitteren is elérhető lesz; egyéb tartalmak társaságában.

A kiválasztott kolléga eseti feladatai (a blog indulása előtt):

 • Az „Így változtass” névhez egyszerű betűlogó tervezése
 • Bizonyos tartalomtípusokhoz (pl. könyvajánló, zeneajánló, programajánló) illusztráció készítés (A grafikai stílus alább látható.)

Rendszeres teendők:

 • „Mini esettanulmány” típusú tartalmakhoz egyszerű illusztráció készítése

A grafikai stílus, melyben dolgozni kell:

bobcanada grafikai-stilus

Technikai információk az illusztrációkkal kapcsolatban:

 • Pixelgrafika
 • Fekete-fehér ceruzarajz jellegű illusztráció
 •  3840 x 3840 pixel méretű kép (PNG)

Az együttműködés menete: 5-10 db esettanulmány egy csokorban kerül átadásra. Ezekhez kell megalkotni az illusztrációkat az esettanulmányok egésze alapján inspirálódva, vagy pedig a tanulmány négy szakaszának (előtte, helyzetelemzés, stratégia, utána) valamelyike alapján. Az 5-10 db grafika elkészítésére minden turnusban 2-3 hét áll majd rendelkezésre.

Mit kap a grafikus az együttműködés során:

 • A blogon egy állandó oldalon bemutatkozási lehetőség
 • A blog oldalsávjában állandó dobozban hivatkozás az előbbi bemutatkozó oldalra
 • Ha van Facebook oldala: a project Facebook oldalának „Ez az oldal kedveli” részében megjelenési lehetőség
 • Ha van Instagram fiókja: az Instagram-os megosztásoknál mindig hivatkozva lesz a profil. Kommunikálva lesz, hogy ki készítette az illusztrációt.
 • Ha van Twitter fiókja: a project Twitter fiója követni fogja a privát vagy munkával kapcsolatos fiókját
 • Éves periódusban megjelenő könyv kiadványok eladásaiból részesedés
 • Egyéb tárgyi és nyomtatott anyagok eladásából részesedés

Ezen túlmenően pedig egyéb munkák esetén prioritást élvez, így elsőként értesítem egy fizetős munka lehetőségéről.

Jelentkezési határidő: 2015. február 19.

Jelentkezés: Az igyvaltoztass@gmail.com címre küldd el rövid bemutatkozásod, valamint néhány mondatban írd le, miért érdekes számodra ez a lehetőség. Továbbá ha van, akkor a megadott grafikai stílusban elkészült korábbi grafikáidból 3-5 db-ot mellékelj, vagy linked őket. Ezen felül kérlek, add meg mobilszámod, továbbá definiáld azokat az időablakokat, melyekben elérhető vagy.

Elbírálás: A beérkezett pályázatok folyamatosan feldolgozásra kerülnek. A befogadást követően minden pályázóval telefonon egyeztetünk.

Eredményhirdetés menete és időpontja: A pályázatok sorrendbe állítását követően a nyertes pályázatot benyújtó személyt 2015. február 20-án (péntek) telefonon értesítem. A többiek e-mailben kapnak értesítést, melyben azt is megtudják, hogy „tartalékos” állományban vannak-e, esetleg egyéb módon együtt tudunk-e működni.

A pályázat kiírója: Lendvai Norbert, az „Így változtass” blog (igyvaltoztass.blog.hu), program és Facebook közösség alapítója.