palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Wienerberger pályázat gyermekintézmények és műemléképületek felújítására 2009

Újra Jövővár Pályázat  gyermekintézmények építési tevékenysége, valamint műemlékek felújítása céljára. Tégla, tetőfedő anyagok, hőszigetelő- és vízszigetelő anyagok, felületképző anyagok, sportpadlók, festékek, ereszcsatornák – 62,8 millió Ft értékű termék, 14 építőanyag gyártó cég jóvoltából.

Kik pályázhatnak:

1. Gyermekintézmények építési/felújítási tevékenységükhöz: Magyarországon működő oktatási, egészségügyi, kulturális vagy egyéb olyan intézmények, alapítványok,
szervezetek pályázatát várjuk, amelyek tevékenysége szoros kapcsolatban áll a gyermekek képzésével, nevelésével, szabadidős tevékenységével, gyógyításával, rehabilitációjával.

2. Országos védettséggel rendelkező műemlékek kezelői felújításra: Magyarországon működő szervezetek, önkormányzatok, amelyek tulajdonában, felügyeletében vagy kezelésében olyan műemléképület (ek) vannak (ezt hivatalos irattal bizonyítani tudják), amely(ek)en a 2009. évben felújítási munkálatokat kezdenek. Figyelem! Csak országos védettségű műemlékek pályázhatnak, helyi védettségűek nem!

A pályázat részvételi feltételei:

1. A pályázó intézmény/alapítvány/szervezet építési tevékenységét 2009-re tervezi, amelynek megvalósításához szüksége van a felajánló cégek által gyártott termékekre vagy műemlékek esetében készpénzre.

2. Az intézménynek/alapítványnak/szervezetnek mellékelnie kell a beruházás
megvalósításához szükséges egyéb pénzügyi források szándéknyilatkozatait, illetve a beruházás megvalósításának pénzügyi tervét.

3. Amennyiben az intézmény/alapítvány/szervezet pályázatát a bíráló bizottság pozitívan ítéli meg, az építőanyagok átadásának idejére az intézménynek/alapítványnak/ szervezetnek rendelkeznie kell a megvalósítandó beruházás hatósági engedélyével. (Amennyiben az az előírások, törvények értelmében szükséges.)

4. A benyújtott pályázatnak minden előírt dokumentumot tartalmaznia kell.
5. A készpénzért már megvásárolt termék értéke abban az esetben sem igényelhető vissza, ha a pályázó a már megvásárolt terméket a zsűri döntése alapján megnyeri.

6. A megnyert termékek készpénzre semmilyen módon nem válthatók át.
7. A megnyert termékeket legkésőbb 2009. december 4-ig át kell venni, aki ezt nem tudja megtenni, elesik a megítélt támogatástól!

Jövővár Pályázattal kapcsolatos fontos határidők:

Benyújtási határidő: 2009. április 24., 12 óra

Postára adási határidő: 2009. április 22., 24.00

Bírálati határidő: 2009. május 29.

Értesítési határidő: 2009. június 5.

Díjátadó tervezett időpontja: 2009. június 10.

Anyagok elszállításának határideje: 2009. december 4.

A pályázatot egy példányban, A4-es formátumban, összefűzve, minden szükséges dokumentummal és egyértelmű tartalomjegyzékkel ellátva kell benyújtani. a borítékon tüntessék fel: Jövővár Pályázat.

A pályázatot a következő címre kell feladni postai úton legkésőbb 2009. április 22-én, 24 óráig: Wienerberger Téglaipari zRt., 1119 Budapest, Bártfai u. 34.

Személyesen a Wienerberger Téglaipari zRt. székházában, a 1119 Budapest, Bártfai u. 34. szám alatt, a portán a pályázatok 2009. április 24-én, 12 óráig adhatók le.

A pályázat részleteiért kérjük figyelmesen olvassák át a pályázati kiírást – letölthető az oldal aljáról -, mely a pályázat beadásához szükséges dokumentumok részletes jegyzékét is tartalmazza.

Szintén letölthető a pályázat beadásához szükséges Pályázati űrlap és Nyilatkozat formanyomtatvány, ezek nyomtatva kézzel, géppel egyaránt kitölthetőek, fénymásolhatóak.

 

Médiatámogatók, különdíjak:

Idén ismét médiatámogatónk a www.homegarden.hu, a Metropol hírújság, a www.proidea.hu és az E-Build, a Magyar Építéstechnika, valamint a Sanoma Kiadó, illetve a helyi híradásokban komoly szerepet játszó regionális napilapok: a Békés Megyei Hírlap, Dunántúli Napló, Észak Magyarország, Hajdú-Bihari Napló, 24 óra, Nógrádi Hírlap, Kelet Magyarország, Kisalföld, Petőfi Népe, Somogyi Hírlap.

A www.proidea.hu és az E-Build által tavaly létrehozott különdíjhoz, a „Jövőkuckóhoz” a Magyar Építéstechnikai is csatlakozott, ők összesen további 500 000 Ft készpénzt és saját munkatársaik dolgos kezeit is felajánlották az általuk kiválasztott projektnek.

A Sanoma a Jövővár Pályázaton nyert intézmények közül három részére éves Otthon magazin előfizetést ajánlott fel különdíjként.

Children be an Architect – Gyerekek legyetek építészek!

Képzőművészeti rajzpályázatot is meghirdetünk kizárólag a Jövővár Pályázaton indult intézmények gyermekei részére.

A beadott művek közül a Nemzeti Galéria Gyík Műhelyének munkatársai válogatják ki a legjobb ötvenet, s ezek közül a zsűri választja ki a díjazottakat. A műveket két életkori kategóriában (óvodás, iskolás) díjazzuk.

Díjazás:
Személyre szólóan, mindkét korcsoportban:

1. helyezett: 30 000 Ft értékben Crayola ajándékcsomag

2. helyezett: 20 000 Ft értékben Crayola ajándékcsomag

3. helyezett: 10 000 Ft értékben Crayola ajándékcsomag

A pályázó intézményre szólóan, óvodás korcsoportban:

1. helyezett: 150 000 Ft értékben Crayola ajándékcsomag

2. helyezett: 100 000 Ft értékben Crayola ajándékcsomag

3. helyezett: 50 000 Ft értékben Crayola ajándékcsomag

A pályázó intézményre szólóan, iskolás korcsoportban:

1. helyezett: 150 000 Ft értékben Crayola ajándékcsomag

2. helyezett: 100 000 Ft értékben Crayola ajándékcsomag

3. helyezett: 50 000 Ft értékben Crayola ajándékcsomag

Otthon magazin különdíj:

Az Otthon magazin a zsűri által előszűrt pályaműveket 2009. május 11. és 22. között megjelenteti www.otthon.hu weboldalon, ahol a site olvasói szavazatnak a legjobban sikerült művekre. Az első három legtöbb szavazatot kapott mű készítője egy-egy éves Otthon és Nation Geographic KIDS előfizetést nyer.

Amennyiben kérdése van, kérjük olvassa át az oldal aljáról letölthető Jövővár Gyakran Ismételt Kérdések elnevezésű dokumentumot!

További információ kérhető a pályázattal kapcsolatban:

Wienerberger Téglaipari ZRt., Marketing osztály

Tel.: (1) 464-7049, (1) 464-7030/383-es, ill. 377-es mellék

(forrás: wienerberger)